Psychotherapie van Duursen volgt de aanwijzingen voor zorginstellingen van het RIVM en LVVP
Niet bereikbaar? Laat dan een terugbelverzoek achter.

Contractvrij en vergoeding

Vergoedingen

Ik heb geen contract met een zorgverzekeraar, uitzondering is CZ (basisGGZ) en in 2021 ook ONVZ (alle behandelingen).

Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn omdat het gevolgen kan hebben voor de kosten die voor jouw rekening komen. Zie ook https://contractvrijepsycholoog.nl.

Contractvrij:

Ik probeer niet langer te behandelen dan nodig en voldoe aan de kwaliteitseisen die mijn beroep met zich meebrengt.

Je zorgverzekeraar heeft geen recht op inzage in je dossier.

Wanneer je een restitutiepolis hebt wordt de zorg vrijwel altijd volledig vergoed. Wanneer je een naturapolis hebt, wordt de zorg voor 60-100% vergoed (afhankelijk van je zorgverzekeraar/polis).

Aan het einde van de behandeling krijg je een rekening van mij die je mij betaalt. Je kunt deze rekening bij jouw zorgverzekeraar indienen voor vergoeding.

Je moet, afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt, 0 tot maximaal 40 % van je behandeling zelf betalen. Dat staat los van het eigen risico dat je altijd moet betalen (voor 2021: €385).

Met contract:

In 2021 heb ik een contract met CZ voor de basisGGZ en met ONVZ voor de basisGGZ en specialistische GGZ. Bij deze zorgverzekeraars wordt je rekening door hen volledig betaald en declareer ik deze direct bij hen. Je betaalt alleen het eigen risico.

Advies

Stap 1

Mijn advies is om voordat je je aanmeldt te kijken welke polis je hebt. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan wat dit voor jou betekent en welke eisen je zorgverzekeraar verder stelt (het is dan handig om mijn gegevens bij de hand te houden).

We kunnen ook samen in het eerste telefonische gesprek een inschatting maken wat de behandeling kan gaan kosten (via eiswijzer) en wat je zelf zou moeten betalen.

Stap 2

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de behandeling is altijd een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Deze moet aan de goede kenmerken voldoen om in behandeling te kunnen (je kunt een verwijsbrief downloaden).

Ik behandel in mijn praktijk zowel binnen de basisGGZ  als binnen gespecialiseerde GGZ.

Contact

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur mij een bericht.

Doorbreek jouw spiraal

Ben je er aan toe om tot verandering te komen, meld je dan bij me aan!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×